Очаква се поскъпване на туристическите услуги за зимата, съобщи на

...
Очаква се поскъпване на туристическите услуги за зимата, съобщи на
Коментари Харесай

Зимният сезон в Родопите тръгва с по-високи цени

Очаква се повишаване на туристическите услуги за зимата, заяви на брифинг ръководителят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Смолян Георги Пампоров.

Той съобщи, че летният сезон в Родопите може да се регистрира като сполучлив, макар мудното му пускане в първите топли месеци. „ Премина на високо ниво, с прекрасен край “, сподели Пампоров. Според данните на съюза, цените на летните туристически услуги са били по-скъпи с от 20 до 30%. Очаква се да нарастнат и зимните услуги, поради това, че са с доста по-големи разноски и цените на сила, горива и храни са много по-различни от тези през предходната година.

„ Зимният ни туризъм е извънредно подвластен от цените на енергоносителите. Колегите в дребните туристически обекти се запасяват с поскъпналите дърва и пелети, отвън Пампорово съвсем няма обекти на газ. Ще им бъде мъчно и това е повода, поради която чакаме да покачват цените. Засега е съмнение, офертите, които се оферират сега за Нова година са с отстъпки, тъй че не могат да бъдат ориентир какви ще бъдат цените. Те, несъмнено, ще зависят и от търсенето. Надяваме се да има добра зима, натурален сняг и тогава ще има и добър сезон “, сподели Пампоров. Той означи, че цените на въжен превоз услугите в Пампорово към този момент са оповестени в промоция на равнища на миналогодишните.

Според хората от сектора ранните поръчки за почивки ще бъдат много по-евтини за клиентите, по отношение на офертите в разгара на сезона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР