Очаква се полският Конституционен съд да се произнесе критично по

...
Очаква се полският Конституционен съд да се произнесе критично по
Коментари Харесай

Боян Станиславски: От изолация Полша върви към пълна катастрофа от гледна точка на международната политика

Очаква се полският Конституционен съд да се произнесе сериозно по подписания от полския президент Анджей Дуда противоречив закон за Холокоста, породил разнопосочни и остри интернационалните реакции. Това предвижда в предаването " Преди всички " журналистът  Боян Станиславски , който уточни, че съдът е под цялостния надзор на ръководещата партия " Право и правдивост " и съответно на Ярослав Качински :

Полша не може да си разреши тази обстановка да продължава. Това излезе напълно отвън надзор. Полша към този момент е влезнала в спор с Германия, влезнала е в спор с Брюксел, влязла е в спор с Москва. Сега още Израел, Съединени американски щати, Украйна. Това значи към този момент не изолираност, в която Полша действително се намира, а цялостна злополука от позиция на всякаква интернационална политика. 

Това не е закон за Холокоста, той по този начин минава в медийното пространство, това е закон за така наречен Институт за националната памет, посочи Станиславски:

Това е освен изследователска институция. Това е институция - полицейско-научна. Там работят научни фрагменти, само че работят и прокурори, които се занимават с покачване на обвинявания против полския народ, полската чест, този вид обвинявания. Затова в този закон е могло да бъде вкарано нещо като възбрана за потребление на определин изречения, за потреблението на избран вид език. Защото тези прокурори просто могат да упражнят полицейщина върху това по какъв метод се приказва за някакви неща. И в закона не става въпрос за присъединяване на полския народ в нацистки закононарушения, а за евентуално пояснение на част от гибелта на евреите на полска територия по време на Втората светова война. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР