Очаква се пътуванията в САЩ през започващия дълъг уикенд около

...
Очаква се пътуванията в САЩ през започващия дълъг уикенд около
Коментари Харесай

Транспортен хаос в Америка за националния празник 4 юли

Очаква се пътуванията в Съединени американски щати през започващия дълъг уикенд към националния празник Четвърти юли да надминат тези през предпандемичната 2019 година. Пътуващите из цялата страна обаче се сблъскват със стотици анулирани и хиляди закъсняващи полети, както това се случваше и по-рано през седмицата.

Службата за сигурност на превоза е проверила над 2,4 пасажери по американските летища в четвъртък или със 17 % повече по отношение на същия ден преди празника през 2019 година.

Вероятно най-малко един път през започващия уикенд авиотрафикът в Съединени американски щати ще означи връх за интервала след експлоадирането на пандемията от Ковид-19.

Движението по автомагистралите също ще бъде натоварено. Според прогнозите близо 48 милиона души ще поемат за пътешестване на най-малко 50 благи (приблизително 80 км - бел. ред.) от вкъщи им, което е малко под числата от 2019 година. Очаква се пътуванията с автомобил да слагат връх макар междинната цена на бензина от близо 5 $ (за галон или 3,78 литра).

Пътуванията за наслаждение внезапно се възвърнаха тази година и това значи изключително огромни тълпи през дългите уикенди.

Предвид че доста от полетите към този момент са разпродадени, самолетните компании мъчно ще съумяват да намерят места за пасажерите, чиито полети са били анулирани.

Към късния петък следобяд на Източното крайбрежие на Съединени американски щати са анулирани 500 полета, а други 1500 са забавени, съгласно уеб страницата за следене на авиотрафика " ФлайтЪуеър " (FlightAware). Предвид инцидентните гръмотевични стихии в региона на Ню Йорк Сити, броят им евентуално ще се усили.

Федералните организации се упрекват взаимно за протичащото се, а пасажерите са хванати по средата.

Авиокомпаниите въпреки всичко евентуално биха могли да превозят повече пасажери, в случай че разполагаха с задоволително личен състав. Много американски превозвачи обаче свиха лятното си разписание откакто неприятното време, забавянията и неналичието на задоволително личен състав доведоха до огромно отменяне на полети през дългия уикенд в края на май към Деня в памет на починалите във войните.

Превозвачите заплатиха на хиляди чиновници да изоставен през ранните дни на пандемията, когато авиопътуванията се сринаха и приходите секнаха. Напоследък те още веднъж наемат, само че е належащо време за образованието на водачи, каквито изключително мощно не доближават.

Сега самолетните компании се конкурират за чиновници с основни умения и оферират двуцифрени покачвания на заплатите на водачите, които се оказват в удобна позиция да договарят за нови контракти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР