Очаква се първите договори с доставчици от САЩ, Африка и

...
Очаква се първите договори с доставчици от САЩ, Африка и
Коментари Харесай

ЕС създава енергийна платформа за съвместни сделки на природен газ

Очаква се първите контракти с снабдители от Съединени американски щати, Африка и Близкия изток да бъдат подписани до юни.

 

Според предварителните оценки общото търсене на Европейски Съюз и трите прилежащи страни ще възлезе на 24 милиарда куб. м през идващите три години.

 

" Откакто обявихме този нов инструмент, има голям интерес от интернационалните снабдители ", съобщи вицепрезидентът на Европейска комисия Марош Шефчович.

 

По думите му все още има засилен интерес към взаимни покупки от промишлени консуматори на газ в браншове, в това число произвеждане на стомана, алуминий, керамика, стъкло и автомобилостроенето.

 

За задачата Европейски Съюз ще сътвори енергийна платформа на 15 март, в която ще могат да се записват компании, които демонстрират интерес към общо закупуване на синьо гориво. Те ще могат да подават поръчки за доставки към купувачи на централно равнище - да вземем за пример частни търговци и държавни сдружения.

 

Купувачите от своя страна ще могат да сортират предложения на най-хубава цена и да подписват контракти с крайните консуматори. Отделно, купувачите на газ ще могат да оферират спомагателни услуги, да вземем за пример транспорт на природен газ.

 

" През април планираме да отворим платформата, където фирмите публично показват какъв брой газ ще желаят да купят посредством първия взаимен търг. Така ние отваряме огромния пазар за дребни и междинни компании, които другояче не биха могли да закупят част от LNG товари или да се свържат с огромна енергийна компания ", изясни Марош Шефчович.

 

Повече от 50 компании от цялостен ​​свят са показали интерес да доставят газ на европейския пазар посредством платформата.

 

След първия търг през април, Европейски Съюз ще провежда повече взаимни покупки на регулярна основа, с цел да подсигурява, че блокът разполага с задоволително газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР