Очаква се папа Франциск да бъде изписан в събота след

...
Очаква се папа Франциск да бъде изписан в събота след
Коментари Харесай

Изписват папата от болница за Цветница

Очаква се папа Франциск да бъде изписан в събота след три нощи на болнично лекуване за бронхит и ще участва на службите на Цветница, оповестиха от Ватикана в петък, съобщи Франс прес.

86-годишният папа реагира добре на антибиотиците и в четвъртък вечерта показа пица с личния състав, който се грижи за него в болничното заведение " Джемели " в Рим, сподели представителят му Матео Бруни.

В петък сутринта той закуси, чете вестници и работѝ в частния папски апартамент на 10-ия етаж на болничното заведение, където беше признат в сряда, откакто се оплака от проблеми с дишането.

„ Завръщането на Негово Светейшество вкъщи в Санта Марта (неговия дом във Ватикана) се чака на следващия ден, след резултатите от последните проби тази заран “, сподели Бруни.

В резултат на това се очакваше папа Франциск да „ участва “ на площад „ Свети Петър “ за честването на Цветница, която бележи началото на Страстната седмица.

Приемането му в болница, единствено седмици откакто означи 10 години като глава на международната католическа черква, провокира необятно безпокойствие.

То повдигна въпроси по отношение на идните служби за Великден, най-важният празник на християнството.

Аржентинският папа, на който като млад е била отстранена част от единия бял дроб, имаше нарастващи здравословни проблеми през последните години и това беше вторият му престой в болница от 2021 година

Той неведнъж е заявявал, че би обмислил да се отдръпна, в случай че здравето му го съобщи, следвайки образеца на предшественика си Бенедикт XVI, само че през февруари сподели, че към този момент няма желание да се отдръпва.
Хранене и молитва
Медицинският личен състав сподели в изказване късно в четвъртък, че Франсис страда от " заразен бронхит, който изисква използването на антибиотици ".

Лечението е довело до „ очевидно усъвършенстване на здравословното му положение “ и той се е чувствал достатъчно здрав, с цел да се храни, работи и да се моли в персоналния параклис в болничния апартамент.

Болницата " Джемели "  е пожеланият избор на понтифексите до степен да бъде наречена " Ватикан 3 " от Йоан Павел II, който е бил лекуван девет пъти и е прекарал общо 153 дни там.

Йезуит, който наподобява най-щастлив измежду стадото си, Франциск продължава да пътува в чужбина и да има претрупан график.

Но той беше заставен да употребява инвалидна количка и бастун през последната година заради болки в коляното и призна предишното лято, че би трябвало да понижи темпото.

Той сподели в четвъртък, че е " разчувстван от многото известия ", които получава в болничното заведение, като благодари в Туитър на тези, които се молят за неговото възобновяване.

Сред тях е президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, едвам вторият католически президент в историята на Съединени американски щати.

„ Джил и аз държим папа Франциск в нашите молебствия и му изпращаме най-хубави пожелания за бързото му и цялостно възобновяване “, написа Байдън в Туитър. „ Светът има потребност от папа Франциск ".

Франциск беше признат през юли 2021 година в същата болница в Рим за 10 дни за интервенция на дебелото черво, откакто страдаше от тип дивертикулит, инфектиране на джобове, които се развиват в лигавицата на червата.

В изявление през януари папата сподели, че дивертикулитът се е върнал.

Неговият предходник Бенедикт XVI шокира света през 2013 година, като стана първият папа от Средновековието насам, който подаде оставка, базирайки се на влошеното си физическо и психическо здраве.

Германският теолог умря на 31 декември на 95 години.

Франциск сподели, че ще последва образеца му, в случай че не може да прави работата си.

Но той предизвести, че папските оставки не би трябвало да бъдат норма и сподели в изявление през февруари, че концепцията сега не е " в моя дневен ред ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР