Очаква се от утре 1000 чужденци, лица с двойно гражданство

...
Очаква се от утре 1000 чужденци, лица с двойно гражданство
Коментари Харесай

NYT: От утре хиляди чужденци ще се евакуират от Газа, сред тях има българи

Очаква се от на следващия ден 1000 чужденци, лица с двойно поданство и палестинци, които са представители на интернационалните организации, да стартират да напущат линията Газа през граничния пункт " Рафах ", написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на западни дипломати. Евакуацията ще продължи, до момента в който всички искащи, които покриват контрактуваните критерии, не влязат на територията на Египет, отбелязва изданието.

По-рано ТАСС заяви, че палестинското придвижване " Хамас " е разгласило описи с близо 430 лица, които ще могат да изоставен линията Газа през контролния пункт " Рафах ", като цитира известие във " Facebook " на граничната работа на анклава, публикувано през нощта. Тези описи не бяха оповестени в формалните медии на " Хамас ". В тях попадат имената на жители на България, Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Споразумението сред " Хамас ", израелските управляващи и Египет, което разрешава на тежко ранени и чужденци да изоставен линията Газа, е било реализирано с посредничеството на Катар и в съгласуваност със Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР