Очаква се от следващата година на пазара на труда в

...
Очаква се от следващата година на пазара на труда в
Коментари Харесай

Хърватия либерализира вноса на работна ръка от трети държави

Очаква се от идната година на пазара на труда в да настъпят две основни промени: понижаване на подоходния налог и либерализирането на вноса на работна ръка от страни отвън Европейски Съюз, заяви МИА, представена от БГНЕС. Очаква се промените да влязат в действие идната година, като новият законопроект за чужденците към този момент е изпратен за гласоподаване в Народното събрание.
В него се предлага да отпаднат квотите за импорт на работна ръка. Преди да ангажират задграничните служащи, работодателите би трябвало да изискат от Хърватската работа по заетостта да направи изследване на пазара на труда. Ако се окаже, че в страната няма безработни лица, които покриват условията на работодателите, компанията ще подаде заявление до Министерството на вътрешните работи за издаване на позволение за престой и работа.
 Около 76% от хърватите нямат доверие на държавното управление си, 58 % пък не имат вяра на Европейски Съюз Около 76% от хърватите нямат доверие на държавното управление си, 58 % пък не имат вяра на Европейски Съюз
Около 76 % от жителите на Хърватия нямат доверие на държавното управление си, което е доста по-висок %, в сравнение с в останалите дъ...
През миналата година в региона на туризма и на строителните действия в Хърватия работеха доста задгранични жители. Синдикатите предизвестяват, че цялостната либерализация ще провокира спомагателен напън върху намаляването цената на труда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР