Очаква се оставките си днес да депозират министрите на външните

...
Очаква се оставките си днес да депозират министрите на външните
Коментари Харесай

Очаква се министрите Генчовска и Николов да депозират оставките си

Очаква се оставките си през днешния ден да подават министрите на външните работи Теодора Генчовска и на енергетиката Александър Николов.

Двамата към този момент обявиха, че ще се съобразят с взетото от партия "Има подобен народ " решение за овакантяване на ръководещата коалиция и за евакуиране на нейните министри от държавното управление.

Теодора Генчовска и Александър Николов обясниха, че внасят оставките си в този момент, поради техни служебни задължения зад граница през миналата седмица.

Оставки към този момент подадоха двама от министрите в кабинета от квотата на "Има подобен народ " вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов и на спорта Радостин Василев.

Засега не е ясно по кое време в Народното събрание ще се внесе предложение за освобождението на министрите и назначението на нови.

От "Продължаваме смяната " обявиха, че сега главен приоритет е приемането на актуализацията на държавния бюджет.

За приемането му се оповестиха и от един от съдружните сътрудници - Българска социалистическа партия, откъдето обявиха, че остават в обединението и се оповестиха против провеждането на предварителни избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР