Очаква се ООН да изпрати свои експерти в Саудитска Арабия,

...
Очаква се ООН да изпрати свои експерти в Саудитска Арабия,
Коментари Харесай

Експерти на ООН ще анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Очаква се Организация на обединените нации да изпрати свои специалисти в Саудитска Арабия, които ще водят интернационална комисия, която да проучва офанзивите против нефтените рафинерии на близкоизточната страна, обявиха представители на организацията, оповестява AFP.

„ Много е добре, че ще бъде проведно интернационално следствие “, съобщи представител на Организация на обединените нации, който пожела да остане неизвестен, съобщи " Фокус ".

Експертите на интернационалната организация са били изпратени съгласно договореностите на резолюцията на Съвета за сигурност от 2015 година, която се отнася до нуклеарната договорка с Иран, както и съгласно друга резолюция, обвързвана с ембаргото на оръжия, наложено на Йемен.

Според Рияд, зад офанзивите „ без подозрение “ стои Иран, а по-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео също изрази подозрения, че офанзивата е пристигнала от Йемен, както настояват подкрепяните от Техеран йеменски бунтовници, които поеха отговорност за нападението. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР