Очаква се новите мерки да влязат в сила в близко

...
Очаква се новите мерки да влязат в сила в близко
Коментари Харесай

САЩ затягат ограниченията срещу Huawei

Очаква се новите ограничения да влязат в действие в близко бъдеще

Бизнесът със смарт телефони на Huawei може да бъде обиден от нови ограничавания от страна на Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос разгласи идно стягане на рестриктивните мерки против Huawei. Подготвяните ограничения ще засилят контрола върху продуктите с американски генезис, доставяни на компанията , заяви Блумбърг .

„ Разработват се нови правила, които ще бъдат оповестени в близко бъдеще ”, съобщи министърът в изявление по време на Световния стопански конгрес в Давос. Според представител на американското министерство на търговията, по-конкретно изказване ще бъде направено незабавно щом документът е подготвен.

Администрацията на американския президент сложи Huawei в „ черния лист ” през май 2019 година, базирайки се на опасност за националната сигурност на Съединени американски щати. В резултат на това китайският производител беше стеснен в закупуването на артикули от американски компании.
още по тематиката
Някои снабдители от Съединени американски щати обаче откриха опция да заобиколят рестриктивните мерки и продължиха да продават на Huawei редица значими електронни съставни елементи.

Уилбър Рос означи, че държавното управление не се стреми изцяло да отреже Huawei от доставки от Съединени американски щати, а се грижи единствено за националната сигурност. Той добави още, че глобите против Huawei не са обсъждани по време на договаряния за комерсиално съглашение с Китай, първата фаза от което неотдавна беше подписана сред Вашингтон и Пекин.

През декември 2019 година Ройтерс заяви, че Съединени американски щати приготвят нови правила, които ще блокират повече задгранични доставки за Huawei. Според организацията, ще бъдат разширени рестриктивните мерки за общоприети чипове за мобилни телефони, създадени в чужбина с потребление на технологии, програмен продукт или съставни елементи с американски генезис.

По-строгите наказания могат да застрашат производството на някои от най-важните артикули на Huawei, предизвестяват наблюдаващите. От компанията към момента не са коментирали идното стягане на рестриктивните мерки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР