Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми

...
Очаква се нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми
Коментари Харесай

Прогнозират нова вълна мигранти, този път заради климатичните проблеми

Очаква се нова вълна мигранти, този път поради климатичните проблеми и поради увеличаващия се апетит в Африка. Прогнозата направи ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той прикани за финансови наказания към страните, които не вземат участие в солидарното систематизиране на търсещите леговище в Европа. Всички европейски институции и страни би трябвало да изиграят своята роля, с цел да се откри решение на проблемите – безапелационен беше Таяни.
„ Някои страни, да вземем за пример Афганистан, се считат за рискови, а други за не толкоз рискови. Въпреки че се стремим към обща система и идентични правила и стандарти, на някои места въз основата на това дават или отхвърлят убежище”, сподели Антонио Таяни.

В края на месеца европейският парламент провежда конференция на високо ниво, на която ще участват и водачи на африкански страни, с цел да бъдат разисквани разновидностите за решение на задаващата се нова рецесия.

В същото време на доста места на Стария континент се усилва отрицателното отношение към бежанците.

Андраш Ковач е шеф на унгарската неправителствена организация " Менедек ", която работи с мигранти. Той и сътрудниците му неведнъж са получавали закани поради активността си.

„ Истината е, че има нарастване на враждебността и ние виждаме това всеки ден. Хората, с които работим ни описват истории за обиди и грубости. В същото време обаче има и локални общности, които са доста положителни и отворени към бежанците”, сподели Андраш Ковач.
В Унгария протекция получават годишно по-малко от 500 бежанци.

Ако бъдат признати промени в регламента за систематизиране на мигранти, страната ще би трябвало да усили фрапантно броя им или може да се стигне до финансови наказания по новите правила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР