Очаква се национално съвещание на ГЕРБ, на което да бъде

...
Очаква се национално съвещание на ГЕРБ, на което да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ решава дали ще продължи подкрепата за управлението

Очаква се национално заседание на ГЕРБ, на което да бъде разисквано дали да продължи поддръжката на партията за настоящето ръководство, какъвто анонс направи водачът ѝ Бойко Борисов предходната седмица. Все още не е ясно дали съвещанието ще се организира през днешния ден или на следващия ден, написа Българска телеграфна агенция.

По време на предизборната си обиколкав Ловеч– след първия тур на локалния избор и преди балотажа – той съобщи, че за него така наречен сглобка сега не съществува поради " безпринципното държание на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

" Знам къде са им приятелите, приятелите, срещат се по вили и кръчми скрито – дано да го вършат. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. В сряда ще направя национално заседание, с цел да преценим дали имаме потребност повече да бъдем дружно и да носим отговорност с хора, които плашат личните си министри ", разгласи тогава Борисов.

" За да можем да създадем нещо положително, би трябвало да има коалиция, в която преди да се вземат решенията, да се разпише ясно какво би трябвало да се направи. За да мога поетия от мен ангажимент, да го направя ", съобщи той ив Плевен. И повтори, че така наречен сглобка не работи въобще и не би трябвало да съществува в този ѝ тип. Лидерът на ГЕРБ за следващ път анонсира, че ще събере ГЕРБ на национално заседание. " Аз ще запитвам партията какво ми разрешава и какво не ми разрешава, по какъв начин да продължим напред ", изясни Борисов.

Вчерапремиерът Николай Денковзаяви, че би трябвало да има лидерска среща, само че не знае дали има планувана такава. По думите му би трябвало да се продължи нататък, изборите са завършили.

Не изпитвам боязън, че няма да има диалог, разяснява пред публицисти съпредседателят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България “Кирил Петков.То е неизбежно да си приказваме, добави той. От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ не се тормозят от готвения избор на съмнение в областта на защитата, добави той.

Припомняме, че в понеделник стана ясно, че опозицията ще внесе избор на съмнение към държавното управление поради политиката му в областта на защитата в сряда. За това заяви във Фейсбук водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Подписите бяха събрани още преди локалния избор по самодейност на Българска социалистическа партия, само че по гледище на " Възраждане " внасянето им се отсрочи след изборите. От " ИТН " също се включиха. Сега обаче Костадинов търси поддръжка и от ГЕРБ-СДС.

" Тъй като нощес видях какъв брой отчаян беше водачът на ГЕРБ от изборните резултати, чакам от него закономерно да поддържа нашия избор. Давам му прелестен мотив да накаже своите съдружни сътрудници от ПП-ДБ ", написа Костадинов в обществената мрежа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР