Очаква се Националният съвет на БСП да реши днес дали

...
Очаква се Националният съвет на БСП да реши днес дали
Коментари Харесай

БСП решава дали да изключи от партията Кирил Добрев

Очаква се Националният съвет на Българска социалистическа партия да реши през днешния ден дали да изключи от партията Кирил Добрев Съветът на Българска социалистическа партия се организира в два дни, а информацията за обсъжданото изключване пристигна от самия Кирил Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук:

„ Изключването от партията е последното леговище на страха. Днес пристигна и моят ред – анонимно, на автограф, с измислени претекстове, без да бъде изслушан “. От думите му стана ясно, че като четвърто потомство социалист, никой не може да извади участието от сърцето му и остава „ предан на своята единствена партия ”.
Младежкото Българска социалистическа партия: Краят се вижда!
Оперативното бюро на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия също се разгласи изрично срещу мярката за партийно влияние „ Изключване&ldq...
Прочети повече
Добрев е един от главните критици на сегашния водач Корнелия Нинова. Искането за изключване на Добрев, „ несъмнено като мярка за партийно влияние “, е пристигнало от няколко организации, измежду тях – Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и младежката организация в Елин Пелин.

Сред претекстовете са изброени „ намерено опълчване на решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия и основаване на организация за тяхното пропадане “, „ голям брой медийни изяви, употребявани за вътрешнопартийни цели и създаващи отрицателен облик на Българска социалистическа партия “, като са припомнени негови изявленията, в които назовава партията си „ сакат кон “ или оповестява, че член на ИБ на партията е взел над 150 млн. лева от Бойко Борисов посредством публични поръчки.

Сред другите претекстове е записано „ подготовка и персонално присъединяване в неприемливи обществени дейности, които уронват публичния авторитет на Българска социалистическа партия и внушават неналичието на организационно-политическо единение “ и е припомнен абсурдът, в който се стигна до физически конфликт с организационния секретар Евгений Белий. Добрев е упрекнат и за образуване на шумни митинги пред централата на партията преди пленуми. Като претекстове са посочени и „ подкрепяне построяването на структури на нови политически планове “ и „ потребление на въздействие върху структури и фрагменти за осъществяване на персонални и корпоративни ползи “, написа БНР.   

От Българска социалистическа партия настояват още, че са дали опция на Добрев да отговори на обвиняванията посредством изпращане на документално мнение, каквото до този миг няма.

Депутатът Крум Зарков, който е и единственият към този момент съперник на Корнелия Нинова за лидерския пост в Българска социалистическа партия, разгласи, че ще гласоподава срещу изключването на Кирил Добрев.
Костадин Паскалев: Гласувам срещу изключването на Кирил Добрев
" Методичното почистване на партията от хора с друго мислене от това на Председателя няма да ни докара до нищо положително. Призовавам чле...
Прочети повече
„ Имам доста несъгласия с него. Противопоставих се на неговата кандидатура за ръководител. Все още смятам, че той не трябва да е в първите редици. Но изключването му на автограф, сред празниците, без практическа опция да се отбрани против обвиняванията, не е редно “, написа във фейсбук Зарков.

Според него “Няма човек, няма проблем ” е допустимо най-лошият метод на мислене и в никакъв случай не е довел до нищо положително.

„ Кой има интерес от следващия безплоден вътрешнопартиен конфликт вместо спокойна и градивна акция за пътя, по който Българска социалистическа партия би трябвало да поеме с цел да се възвърне? Със сигурност не са социалистите “, приключва Крум Зарков.

БСП-Перник изиска Нинова да бъде изключена от партията поради три следващи изборни загуби под нейно управление и поради срутва на доверието в левицата. Повод е настояването на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Кирил Добрев да бъде изключен от партията.

" Корнелия Нинова за следващ път сподели, че единственото, което желае, е да ръководи Българска социалистическа партия на правилото " разделяй и владей ". Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като финален късмет за кариерата си и не помни за краха ", се споделя в мнението на ИБ на Българска социалистическа партия в Перник.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР