Очаква се натоварен трафик по пътищата в края на празниците.

...
Очаква се натоварен трафик по пътищата в края на празниците.
Коментари Харесай

Очаква се натоварен трафик по пътищата в края на празниците

Очаква се претрупан трафик по пътищата в края на празниците. Натоварен трафик се чака в последния от почивните дни към националния празник 3 март. Очаква се през днешния ден да е интензивно придвижването по път Е-79 и автомагистрала „ Струма “ в посока София поради трафика от Гърция и Банско.
Натоварено ще е придвижването и главните автомагистрали „ Тракия “ и „ Хемус “.
Заради ремонта на тунел „ Топли дол “ по автомагистрала „ Хемус “ е по-бавно прекосяването в региона, тъй като придвижването се прави в двете посоки в тръбата за София.
За облекчение на трафика по автомагистрала „ Хемус “ от 14:00 ч. до 20:00 ч.
ще бъде лимитирано придвижването на камиони над 12 тона в посока София от 60-ти до 52-ри км. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут през Ботевград и Ябланица.

„ Трафикът в последния от трите почивни дни се чака да е огромен на някои съществени пътища и КПП-та “, заяви пред бТВ комисар Мария Ботева – заместник-началник на „ Пътна полиция “.
Трасетата, на които се чакат доста коли, ще са подсилени в допълнение с екипи на КАТ.
„ Една от неврологичните ни точки през последните дни е автомагистрала „ Хемус “. Там сме подхванали всички нужни дейности, тъй че товарният трафик в тези сектори, в които всекидневно затрудняват напредването на леките коли, ще бъдат пренасочени през обходни направления “, сподели Ботева.

Тя добави и че в региона на тунелите на „ Хемус “ се чака да има формиране на по-големи тапи. Комисар Ботева посъветва тези, които се насочват към столицата, да пътуват в по-ранните часове на деня.

Очакват се и инспекции за алкохол и опиати зад кормилото.

„ В празничния ден имаше няколко произшествия пришествия, при които има 10 ранени. Трима са заплаха за живота. От първи до трети март статистиката сочи 43 ПТП-та, при които имаме 56 ранени, четирима от тях са с заплаха за живота “, изясни тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР