Очаква се нарастване на институционалното участи в този бизнесБанките изследват

...
Очаква се нарастване на институционалното участи в този бизнесБанките изследват
Коментари Харесай

Финансовите институции гледат към криптовалутите

Очаква се повишаване на институционалното участи в този бизнес

Банките изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда към този момент са се пробвали да търгуват с виртуални валути

Всяка пета финансова институция обмисля да стартира да търгува с криптовалути през идващите 12 месеца, сочи изследване, извършено и оповестено от Thomson Reuters.
още по тематиката
Сред респондентите, декларирали, че са подготвени да търгуват с криптовалути като биткойн, 70% декларират, че възнамеряват да стартират търговията през идващите три до шест месеца.

Проучването на Thomson Reuters обгръща повече от 400 организации, измежду които огромни мениджъри на активи, хедж фондове и търговски тържища в най-големите банки.

Интересът към търговията на дребно с койни „ експлодира “ предходната година, откакто цените скочиха нагоре. Сега се чака повишаване на институционалното присъединяване в този бизнес, макар регулаторните предизвестия, че криптокомпозициите са мощно рискови и допускат измами.

Банките изследват интереса на клиентите и няколко хедж фонда към този момент са се пробвали да търгуват с виртуални валути. Големите сривове в цените на криптовалутите през предходната година обаче подтикнаха критиците да предупредят още веднъж, че този пазар е „ балон “ и вложителите би трябвало да стоят настрани от него.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР