Очаква се на видеостена да бъдат показвани изяви на Ердоган

...
Очаква се на видеостена да бъдат показвани изяви на Ердоган
Коментари Харесай

Мания за величие! Отварят музей на Ердоган в Турция frognews.bg

Очаква се на видеостена да бъдат показвани изяви на Ердоган пред разнообразни интернационалните конгреси с фамозни изрази и цитати. Няма нищо изненадващо в това, тъй като по този метод действа пропагандата – посредством повтарянето на лозунги и цитати. Тя влияе на всеобщото схващане, до момента в който го приспи.

 

След отварянето приживе на музей, нищо чудно, откакто почине Ердоган, да му бъде повдигнат и пантеон. Така хиляди ще се стичат, с цел да покажат своята опечаленост и честност пред мумията, която толкоз време води народа в „ вярната посока “. Такава е традицията на властническите водачи и режими на ръководство - в Русия, в Северна Корея.

 

Музеят ще се намира в истанбулския квартал " Касъмпаша ", в региона на Златния рог, където минават детските и младежките години на турския президент преди да навлезе в политиката. Ще бъде отделено особено внимание и на пристрастеността му към футбола. 

Основно място в музея ще заемат фрагменти от политическата кариера на Ердоган в интернационален проект. На видеостена ще бъдат показвани негови изяви пред разнообразни интернационалните конгреси, с фамозни изрази, трансформирали се в паметни цитати, като “One minute ”, с който апострофира някогашния израелски президент Шимон Перес в Давос или   “Светът е по-голям от пет ” - апел на Ердоган към непрекъснатите членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да споделят силата си с Турция и други страни.

 

Ще може да бъдат видени и  паметни фрагменти от над 20-годишната активност на Ердоган - от кмет на Истанбул, през пандиза поради цитиране на стихотворение, до израстването му като създател и водач на Партията на справедливостта и развиването, министър председател и първи президент на Турция, който е определен с директно гласоподаване от народа. Той  още веднъж е единствен претендент за президент на Републиканския алианс на идните избори.  

Експозицията включва и членовете на фамилията на турския президент, главно брачната половинка му Емине Ердоган, представяйки нейни персонални изяви в разнообразни страни - изявления, интернационалните срещи, обществени задължения.

 

Според одобрения план в музея ще се излагат фотоси, видеа. Очаква се да има специфични резултати за прожектиране по стените и отвън постройката и холограмни техники.

В експозицията се подчертава и на връзката на Ердоган с водача на Партията на благоденствието, починалия Неджметтин Ербакан, първия ислямистки министър председател на Турция през 90-те години, който е негов наставник в политиката. Връзката им прекъсна откакто Ердоган основа Партията на справедливостта и развиването с Абдуллах Гюл и Бюлент Арънч. 

 

Отделно място в плана е отделено на превръщането на Света София в джамия с президентски декрет, оповестен в Държавен  вестник на 10-ти юли 2020 година под номер 31181. Холограмата на джамията също се планува бъде в обособена зала.

 

Архитектурата на постройката на музея е със селджукско-османски претекстове. Тя е на няколко етажа, среща се в просторен парк в региона, където през 1455г. се е помещавала султанската корабостроителница. Всеки нов султан прибавял нови установки и басейни, употребявани при построяването на военните кораби на османската флота. Тържественото разкриване на музея се планува да стане преди изборите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР