Очаква се Манчестър Юнайтед да отдаде допълнително почит към сър

...
Очаква се Манчестър Юнайтед да отдаде допълнително почит към сър
Коментари Харесай

Ман Юнайтед отдава почит към Сър Боби Чарлтън преди мача с Копенхаген

Очаква се Манчестър Юнайтед да отдаде в допълнение респект към сър Боби Чарлтън преди мача от Шампионската лига на " Олд Трафорд " във вторник вечер.

Статуята на на Боби Чарлтън пред стадиона на " алените дяволи ", на която е с някогашните си съотборници Джордж Бест и Денис Лоу, беше обсипана с цветя и шалове от последователите, като мнозина оставиха написани свои думи на респект към един от най-известните футболисти на клуба. Чарлтън умря в събота на 86-годишна възраст.

Книга за съболезнования беше отворена на стадиона, в която се разписаха актуалният управител на отбора Ерик загар Хаг и всички футболисти.

Юнайтед удостовери, че полемики не престават да се водят със фамилията на Чарлтън и УЕФА за по-нататъшни проекти за церемонията преди мача от група " А " на Шампионската лига против ФК Копенхаген във вторник вечерта.

Роден в дребния град Ашингтън в графство Нортумбрия на 11 октомври 1937 година Боби Чарлтън се причислява към школата на Манчестър Юнайтед през 1953 година. Три години по-късно той дебютира за " алените дяволи ", за които изиграва 758 мача и вкарва 249 гола в границите на 17 години.

Той печели Купата на европейските първенци през 1968 година, три пъти става първенец на Англия и един път победи с Купата на Англия.

Чарлтън бе последният оживял футболист на Манчестър Юнайтед от самолетната злополука в Мюнхен на 6 февруари 1958 година. Той е избавен в нея от тогавашния си съотборник Хари Грег.

С националния тим на Англия Чарлтън прави забележителна кариера, като печели международната купа през 1966 година. Той е определен за " Най-добър състезател " на международното състезание, както и за притежател на " Златната топка " през същата година.

За Англия Боби Чарлтън има 106 мача и 49 гола.

След края на кариерата си той дълги години работи като шеф в Манчестър Юнайтед. В негова чест южната естрада на стадион " Олд Трафорд " носи името " Сър Боби Чарлтън ".

През ноември 2020 година околните на футболиста оповестиха, че той страда от деменция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР