Очаква се леко облекчаване на водния режим в Перник заради

...
Очаква се леко облекчаване на водния режим в Перник заради
Коментари Харесай

В Перник се надяват на по-облекчен режим на водата заради коронавируса

Очаква се леко облекчение на водния режим в Перник поради грипната зараза и записаните в страната първи случаи на ковид. Това съобщи кметът на града Станислав Владимиров пред БНР.

Според настоящия режим хората имат водоподаване по 7 часа в денонощие. Предложението е вода да няма единствено нощем. В момента размерът на язовир " Студена " е 5 млн. и 700 000 кубически метра.

" При изчезнали дезинфектантни в аптеките и нуждата от по-строга персонална хигиена обсъждаме разновидността режим да има единствено нощем ", съобщи кметът Станислав Владимиров.

Необходимо е от Министерството на околната среда и водите да разрешат увеличение на водоподаването от язовир " Студена ". Кметът Владимиров чака това да стане още през идната седмица.

Припомняме, бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от " Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерски съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир " Студена ". Решението беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК-мрежата на София.

Изграждането на водопровода ще коства 26 млн. лева, а министър председателят заръча тя да се построи за 30, а не за 40 дни, както е планувано. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР