Очаква се Ким Чен-ун да пристигне на летище Чанги в

...
Очаква се Ким Чен-ун да пристигне на летище Чанги в
Коментари Харесай

За срещата с Доналд Тръмп: Ким Чен-ун ще пристигне в Сингапур на 10 юни

Очаква се Ким Чен-ун да дойде на летище " Чанги " в Сингапур на 10 юни, два дни преди историческата среща с американския президент Доналд Тръмп, заяви Ройтерс, като се базира на източник, участващ в обмисляне на пътуването на севернокорейския водач.

Служители на летището са насочили Ройтерс към сингапурското ръководство на гражданската авиация за удостоверение на информацията, само че за момента оттова няма коментар.

Никоя от двете делегации не е обявила проектите за пътуването до Сингапур.

Двама южнокорейски публицисти бяха задържани в Сингапур за навлизане без позволение в резиденцията на севернокорейския дипломат, заяви полицията. Двамата кореспонденти били от южнокорейската социална радиотелевизионна корпорация Кей Би Ес, се прецизира в известието.

Арестите са осъществени в разгара на подготовката за срещата на върха на 12 юни. Сингапурските сили на реда предизвестиха, че ще се отнасят строго с представители на медиите, които правят нарушавания. Мерките ще включват отнемане от акредитация, преустановяване на визи и даже наложително връщане на публицисти в страните им.

Според сингапурското законодателство човек, приет за отговорен в непозволено нахлуване в непозната благосъстоятелност, може да бъде осъден със затвор до три месеца, санкция до 1500 сингапурски $ (1100 американски) или и двете.

Полицията в Сингапур предизвести, че вкарва засилени ограничения за сигурност, в това число обиски и инспекции на жителите, посещаващи остров Сентоса, където ще се състои срещата Тръмп – Ким. От съображения за сигурност ще бъдат блокирани и пътищата към хотелите " Шангри Ла " и " Сейнт Реджис ", показва ТАСС.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР