Очаква се Камарата на представителите на САЩ днес да гласува

...
Очаква се Камарата на представителите на САЩ днес да гласува
Коментари Харесай

Очаква се Конгресът на САЩ да гласува правила, които ще ограничат правомощията на Маккарти


Очаква се Камарата на представителите на Съединени американски щати през днешния ден да гласоподава разпоредбите, според които институцията ще работи през идващите две години, съобщи Ройтерс.

Това ще бъде първи тест за уменията на новоизбрания ръководител републиканец Кевин Маккарти да упражнява надзор над съпартийците си. В разпоредбите се съдържат няколко промени, които ще лимитират пълномощията на Маккарти. Едно от тях ще разреши всеки обособен законодател да може да изиска отстраняването на Маккарти от председателското място когато и да е. Друга смяна цели внезапно ограничение на разноските. Маккарти беше заставен да се съгласи на тези отстъпки, с цел да си обезпечи поддръжката на твърдолинейните си сътрудници от партията.

Други промени в правилника плануват 72-часов период на изчакване след внасянето на законопроект, преди той да може да бъде подложен на гласоподаване, заледяване на държавните разноски на равнищата от 2022 година, както и основаването на комисия, която да проверява министерството на правораздаването.

Най-малко един републиканец – Тони Гонзалес – сподели, че има намерение да гласоподава срещу новите правила, защото те плануват ограничавания на разноските за защита, което по неговите думи е " ужасна концепция ".

Очаква се демократите да гласоподават срещу разпоредбите. Гласуването е планувано за довечера, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР