Очаква се избраният за президент на САЩ Джо Байдън да

...
Очаква се избраният за президент на САЩ Джо Байдън да
Коментари Харесай

Байдън назначава жена начело на Пентагона?

Очаква се определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън да направи историческа крачка и за пръв път да избере жена за министър на защитата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Така ще падне една от дребното останали бариери пред дамите в държавното управление и президентския кабинет.

Политически умерената Мишел Флорной, деец от Пентагона, е обсъждана от длъжностни и добре осведомени лица като първи избор за поста. Този асортимент ще стане след плевел интервал в Пентагона, през който по време на мандата на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския отпред на ведомството се изредиха петима мъже.

Последният напуснал министерския пост е Марк Еспър. Той беше уволнен от Тръмп в понеделник, откакто беше на друго мнение по тематики, включващи евакуиране на войски и потребление на военните за потушаване на цивилен вълнения.



Ако бъде одобрена, Флорной ще бъде изправена пред бъдеще с намаляващ боен бюджет и допустимо присъединяване на военните в разпределянето на имунизацията против ковид.

Демократите от дълго време желаят да назначат жена на този най-голям пост в министерството, което допреди пет години не беше отворило всички длъжности, включващи присъединяване в бойни дейности, за дами. Предполагаше се, че Флорной ще бъде изборът на Хилари Клинтън  Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 за боен министър, в случай че беше спечелила изборите през 2016 година

Смятана за уравновесена и последовател на мощно военно съдействие в чужбина, 59-годишната Флорной е била на разнообразни длъжности в Пентагона от 90-те години на предишния век насам, а последният ѝ пост беше зам.-министър по политическите въпроси от 2009 до 2012 година В момента е в управителния съвет на свързаната с защитата компания "Буз Алън Хамилтън ". Това може да провокира угриженост за спор на ползи, само че нейните умерени възгледи евентуално ще обезпечат поддръжка и от двете политически сили за пост, който изисква одобряване в Сената.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР