Очаква се гръцката икономика да регистрира рецесия от 10 процента

...
Очаква се гръцката икономика да регистрира рецесия от 10 процента
Коментари Харесай

МВФ: Икономиката на Гърция ще регистрира рецесия от 10%

Очаква се гръцката стопанска система да записва криза от 10 % през актуалната година вследствие на макроикономическите шокове, породени от пандемията на ковид, се споделя в отчет във вторник на Международния валутен фонд (МВФ), представен от БГНЕС.
Рецесията ще бъде последвана от растеж от 5,1% през 2021 година, сподели МВФ в последния си отчет за международните стопански вероятности, който беше показан от Гита Гопинат, основен икономист на МВФ.
Гопинат сподели, че главният сюжет, признат от МВФ, е, че пандемията ще отслабне към края на тази година, отбелязвайки, че към момента има огромна неустановеност за развиването на пандемията.
Що се отнася до безработицата, МВФ пресмята, че тя ще нарасне до 22,3 % в Гърция през 2020 година, до момента в който за 2021 година пресмята, че ще се задържи към 19 %.
Дефицитът по настоящата сметка ще доближи 6,5% от Брутният вътрешен продукт до 2020 година, до момента в който през 2021 година ще спадне до 3,4%.
В допълнение Гърция ще бъде доведена до дефлация (-0,5%) през 2020 година Въпреки това идната година инфлацията ще се усили приблизително с 1 %.
Какво още разгласи МВФ през днешния ден ВИЖТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР