Очаква се голям спад в цената на дизела - с

...
Очаква се голям спад в цената на дизела - с
Коментари Харесай

Експерт: Очаква се цената на дизела да падне с около 15 стотинки

Очаква се огромен спад в цената на дизела - с към 15 стотинки. Това сподели за " Твоят ден " Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.
" Да се насочат отстъпките за горивата да вземем за пример към детските градини, да кажем - да употребява 50 стотинки на литър отстъпка, които автоматизирано ѝ се връщат по сметките, когато им се закара стока. Отстъпката за уязвимите групи може да стигне до 70 стотинки. Така да вземем за пример може и билетчето да стане 1 лев, в случай че градският превоз се възползва от нея ", предложи специалистът. 
По думите му упованията са несъразмерни. " За да постъпят 700 млн. доходи в нашия бюджет „ Лукойл ” трябва да направи 7 милиарда облага от произвеждане на горива у нас. За предходната година печели 1,5 милиарда Такъв скок не е вероятен. Има положителни планове, само че единствено това. Това е огромна компания, която може да прикрива свръхпечалби. Така е заложено, че приходите им ще бъдат регистрирани при нас през 2024 година В целия отрасъл се натрупат свръхпечалби и те би трябвало да се контролират ", съобщи той.
Според него концепцията за отчитане на доходи тук е поради дерогацията, която ще им донесе загуби. " Отстъпка за уязвими групи е доста по-добро решение. Чрез частни компании не трябва да се разпределят държавни средства. Отчитането на приходите на „ Лукойл Нефтохим България ” напълно в България може вероятно да понижи цените на горивата, само че това не е наложително. Това обаче доста ме съмнява, тъй като първо би трябвало да паднат цените на международните пазари ", счита Хаджидимитров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР