Очаква се Габриел Жезус да напусне Манчестър Сити това лято

...
Очаква се Габриел Жезус да напусне Манчестър Сити това лято
Коментари Харесай

Реал Мадрид опипва почвата около Жезус

Очаква се Габриел Жезус да напусне Манчестър Сити това лято и Реал Мадрид е допустимо да бъде идната му дестинация. Според „ Марка “, бразилецът и Сити са решили да се разделят още през април.

Договорът на нападателя изтича през лятото на 2023 година и двете страни са се разбрали, че най-хубавият вид за 25-годишния футболист е някое ново предизвикателство. Сити към този момент притегли Ерлинг Халанд и Хулиан Алварес за върха на офанзивата, което съществено може ще редуцира игровите минути на Жезус. Ако „ жителите “ не одобряват оферта през това лято за него, евентуално през другото играчът ще си тръгне без трансферна сума.

Real Madrid could hijack Arsenal's pursuit of Gabriel Jesus, leaving Mikel Arteta potentially targeting one of La Liga's forgotten men
— Express Sport (@DExpress_Sport)
Арсенал, Тотнъм и Борусия Дортмунд също наблюдават обстановката към Жезус, а в Реал към този момент са се съсредоточили към оформянето на бъдещото си предложение. Смята се, че бразилецът ще коства на „ лос меренгес “ сред 45 и 50 милиона евро, а годишната му заплата ще е от порядъка на 7,5 милиона евро.

Жезус се причисли към Сити при започване на 2017 година от Палмейрас и от този момент има 95 гола и 46 асистенции в 236 мача за клуба. Той също по този начин натрупа на сметката си 56 мача за Бразилия с маркирани 19 гола.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР