Очаква се Европейският съюз да разкрие плановете си относно тарифите

...
Очаква се Европейският съюз да разкрие плановете си относно тарифите
Коментари Харесай

Очаква се ЕС да разкрие плановете си за митата за китайските електромобили тази седмица

Очаква се Европейският съюз да разкрие проектите си по отношение на цените за китайски електрически транспортни средства тази седмица на фона на ограниченията, които се вземат против субсидирания импорт на ниски цени, заяви Си Ен Би Си (CNBC).

Европейски Съюз има общоприетоо мито от 10 на 100 върху вносните електрически автомобили, само че е планувано краткотрайно да увеличи тези такси за китайски електрически автомобили от 4 юли.

Анализатори на американската банка " Сити " (Citi) показаха, че ставката може да бъде нараснала до към 25-30 на 100 от съществуващото сега мито от 10 на 100, до момента в който рисковият сюжет на банката (40 на 100 вероятност) планува нарастване на тарифната ставка до 30-50 на 100.

Антъни Сасин, старши пълководец в компанията за капиталов мениджмънт " Крейншеърс " (Kraneshares), профилирана в региона на Китай, сподели, че чака цените да бъдат " сред 10 и 20 на 100 ", само че " може да бъде в горния завършек на 20 на 100 " след изборите за Европейски парламент, които се организираха предходната седмица.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е упорства за " понижаване на риска " от Пекин.

През октомври предходната година Европейската комисия за първи път стартира следствие на дотациите, отпускани на производителите на електрически автомобили в Китай. Европейски Съюз твърди, че подобен субсидиран импорт " съставлява икономическа опасност за промишлеността на Европейски Съюз за електрически автомобили ".

Но китайските производители са толкоз ефикасни и напреднали, че цените няма да повлияят прекалено много на ценообразуването. Те ще продължат да бъдат по-конкурентоспособни от сътрудниците си в Европейски Съюз, добави Сасин.

Индустрията на електрически транспортни средства (EV) в Китай процъфтява с помощта на тласъците и поддръжката на китайското държавно управление, което поражда опасения за свръхкапацитет измежду управляващите в Съединени американски щати и Европа.

Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм предизвести през месец март, че Китай може да наводни американския пазар на електрически автомобили, откакто и президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в изрази сходни опасения. Съединени американски щати към този момент оповестиха строги нови мита през май. Администрацията на Байдън увеличи митата върху вноса на китайски електрически автомобили от 25 до 100 на 100, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР