Очаква се Европейският съюз да представи в сряда, 2 юни,

...
Очаква се Европейският съюз да представи в сряда, 2 юни,
Коментари Харесай

ЕС подготвя единен дигитален портфейл

Очаква се Европейският съюз да показа в сряда, 2 юни, проекти за общностен дигитален портфейл, откакто страни членки упорстват да бъде открит безвреден метод за достъп на жителите до обществени и частни онлайн услуги.

" Файненшъл таймс " написа, представен от Ройтерс, че приложението ще разреши на жителите в целия Европейски Съюз да имат сигурен достъп до набор от частни и публични услуги с обединен електронен идентификатор, съгласно днешната обява.

Дигиталният портфейл ще съхранява несъмнено данните за заплащания и паролите и ще разреши на потребителите от всички 27 страни да влизат в уебсайтовете на локалните държавни управления или да заплащат сметки за комунални услуги, употребявайки една единствена приета идентичност, показва FT, като се базира на осведомени източници.

Европейското приложение ще може да бъде налично посредством сканиране на пръстови отпечатъци или ретина, както и посредством други способи. Освен това то ще служи като вместилище, където потребителите ще могат да съхраняват публични документи като шофьорска брошура.

Ще се ползва структурно разделяне, с цел да не могат фирмите, които имат достъп до потребителски данни, да употребяват портфейла за всякаква друга комерсиална активност, да вземем за пример маркетингова.

Брюксел е в договаряния с страните членки по техническите стандарти за стартиране на цифровия портфейл, който се чака да проработи изцяло след към година, написа вестникът.

Дигитални портфейли се употребяват и сега, като обезпечават бърз, комфортен и сигурен метод за ръководство на персоналните финанси. Те са и най-предпочитаната опция на картовите заплащания. Европейски Съюз обаче замисля нещо доста по-значимо - повсеместен достъп до обществени и частно предоставяни услуги.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР