Очаква се документът да бъде готов в началото на 2024

...
Очаква се документът да бъде готов в началото на 2024
Коментари Харесай

Подготвят стратегия за цифрова трансформация на България

Очаква се документът да бъде подготвен при започване на 2024 година

Цифровата промяна ще се осъществя по план на Световната банка
(снимка: CC0 Public Domain)

Стратегия за цифрова промяна на Република България се чака да бъде подготвена при започване на 2024 година, оповестиха от Министерство на електронното ръководство след среща на Консултативния съвет на ИКТ общността, на която бяха разисквани плановете за разбор на цифровата промяна и траекториите за реализиране на задачите от „ Цифровото десетилетие ”

Документът, който се изготвя сега, ще включва сегашните Стратегия за електронно ръководство и Стратегия за киберсигурност. Създаването на новата тактика е натурален развой, в резултат на устрема на държавното управление за понижаване на броя стратегически документи и за включване на по-ясни цели и по-конкретно написан път за постигането им, разясни министърът на електронното ръководство Александър Йоловски.
още по темата
Проектът на разбор на цифровата промяна, който бе разискван на Съвета, е направен от Световната банка, а планът на траекториите са разработка на МЕУ за реализиране на задачите на стратегия „ Цифрово десетилетие ”.

Според министър Йоловски, главният проблем, който срещат множеството страни членки на Европейски Съюз при осъществяване на задачите от „ Цифровото десетилетие ”, е обвързван с цифровите умения. Той прикани бизнеса и неправителствените организации да работят взаимно с страната за образованието на жителите на базови цифрови умения.

Целта на Консултативния съвет е интензивно съдействие при разискване на законодателни начинания, както и търсене и предложение на решения по настоящи тематики от дневния ред на електронното ръководство и осведомителните технологии в България, прецизираха от МЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР