Очаква се документът да бъде гласуван в пленарната зала до

...
Очаква се документът да бъде гласуван в пленарната зала до
Коментари Харесай

ЕП се готви да гласува решение за цялостното ни приемане ни в Шенген до средата на 2024 г.

Очаква се документът да бъде гласуван в пленарната зала до края на април. Предлага се Екологичен потенциал да призове Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз да бъде признато допустимо най-скоро и не по-късно от средата на годината решение за цялостно отпадане на инспекциите по вътрешните шенгенски граници за България и Румъния, предава Българска телеграфна агенция.

Предвижда се евродепутатите да изискат от Европейската комисия да предложи неотложно въвеждането на наложително предписание инспекциите на товарните коли по вътрешните граници на Европейски Съюз да траят по една минута на камион.

В документа се отбелязва, че към този момент стотици товарни коли престояват по вътрешните граници на Европейски Съюз в извънредно дълго изчакване поради инспекциите, за които не е избрана законодателно пределна дълготрайност. Липсата на задоволително благоприятни условия за инспекции по границите води до скупчването на опашки, а това предизвиква утежняване на здравето на водачите и на сигурността при тяхната работа, и покачва цените за тяхната активност.

Изчакването по границите води до загуби от стотици хиляди евро за бизнеса, до замърсяване на въздуха , утежняване на качеството на водите и до шумово замърсяване, като изключително обезпокоително е ситуацията по границите със страните от Западните Балкани, се показва в утвърждения през днешния ден текст.

По време на конгреса на ЕНП, където участва и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен като претендент за нов мандат, водачът на ГЕРБ Бойко по вътрешните граници на Европейски Съюз в България и Румъния, като посочи като причини точно загубите за бизнеса, издевателството на водачите, които чакат с часове и спомагателното замърсяване, което влиза в прорез със " зелената договорка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР