Очаква се до няколко седмици Европейската агенция по лекарствата ще

...
Очаква се до няколко седмици Европейската агенция по лекарствата ще
Коментари Харесай

Одобряват нова ваксина срещу COVID-19 до няколко седмици

Очаква се до няколко седмици Европейската организация по медикаментите ще утвърди четвърта ваксина против COVID-19, заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Кириакидис добави, че Европейски Съюз е съставил лист на бързите антигенни проби за болестта. 

Европейска комисия ще обезпечи 100 милиона теста от този тип до месец  май, а по-късно може да се обезпечат спомагателни 450 милиона, в случай че страните от Европейски Съюз желаят, добави еврокомисарят.

Кириакидис уточни още, че на днешното изключително онлайн съвещание на министрите на опазването на здравето от Европейски Съюз е било предложено по-добре да се изследват отпадните води за засичане на огнища на болест. 

Тя означи, че Европейски Съюз обезпечава 200 милиона евро за в допълнение проучване на позитивните проби за COVID-19, с цел да се наблюдават заразните варианти. По нейните думи, задачата е да бъдат проверявани 5 до 10% от позитивните проучвания.

Зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас заяви, че на 17 март Европейска комисия ще показа предложение за последователното отпадане на рестриктивните мерки за пътешестване в Европейски Съюз. Той посочи, че задачата ще бъде връщането на свободата на напредване да бъде безопасно
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР