Очаква се до 100 милиона лири да бъдат отпуснати от

...
Очаква се до 100 милиона лири да бъдат отпуснати от
Коментари Харесай

Британското правителство ще финансира технологията за малки модулни реактори


Очаква се до 100 милиона лири да бъдат отпуснати от английското държавно управление, с цел да може Англия да заеме водеща роля в технологията на дребните модулни реактори, които да обезпечат нов източник на чиста сила за страната, заяви theguardian.com.

Ролс-Ройс и водещи американски и китайски компании лобират и чакат поддръжка от кабинета, откакто някогашният министър на финансите Джордж Озборн даде обещание преди две години финансиране в границите на 250 милиона лири.

Очаква се министърът на енергетиката Ричард Харингтон да оповести поддръжката на кабинета за технологията в четвъртък, съгласно източници на „ Гардиън “. Вероятно финансирането ще бъде в границите на до 100 милиона лири.

Малките модулни реактори могат да обезпечат една десета от електрическата енергия от стандартните АЕЦ като АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, която сега се строи. Но, съгласно покровителите на технологията, дребните модулни реактори ще бъдат по-евтин и бърз метод за произвеждане на нисковъглеровна електрическа енергия за потребностите на Англия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР