Очаква се днес украинският президент Володимир Зеленски да замине за

...
Очаква се днес украинският президент Володимир Зеленски да замине за
Коментари Харесай

Зеленски ще се срещне с Джо Байдън в САЩ

Очаква се през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски да замине за Вашингтон.

Това ще бъде първото му посещаване зад граница от началото на войната в Украйна.

В същото време в Русия президентът Владимир Путин ще взе участие в огромна среща с военни, на която се чака министърът на защитата Сергей Шойгу да рапортува за това по какъв начин върви така наречен от Москва „ специфична военна интервенция “.

Във Вашингтон президентът на Украйна Володимир Зеленски ще беседва с американския си сътрудник Джо Байдън, който ще разгласи спомагателна помощ в областта на сигурността за Киев от милиард и 800 милиона $, оповестява CNN.

Вероятно в помощта ще бъдат включени и ракетни системи " Patriot ". От началото на съветската инвазия Съединени американски щати са изпратили военна помощ на украинската страна в размер на към 20 милиарда $. Световната банка утвърди нов пакет в допълнение финансиране за Киев от 610 милиона $.

Междувременно в особено послание във Фейсбук главнокомандващият украинската войска Валерий Залужни поддържа законопроект, който планува по-строги санкции за военните за дезертиране или несъблюдение на заповедите.

300 дни след началото на настъплението в Украйна съветският президент Владимир Путин ще взе участие в среща в уголемен състав в министерството на защитата. На нея се чака да бъдат избрани задачите на армията за следващата година и регистрирани резултатите от дейностите й през актуалната.

Близо 15 000 високопоставени съветски военнослужещи ще вземат присъединяване в срещата посредством видеоконферентна връзка.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, претърпя тежки провали и беше принудена да се изтегли от Харковска област и от Херсон. Впоследствие беше подхваната частична готовност на 300 хиляди души.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР