Очаква се днес Съветът за сигурност на ООН да гласува

...
Очаква се днес Съветът за сигурност на ООН да гласува
Коментари Харесай

ООН ще гласува предложен от САЩ законопроект, призоваващ за прекратяване на огъня между Израел и Хамас

Очаква се през днешния ден Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да гласоподава законопроект, иницииран от Съединените щати, призоваващ за " неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня " във войната Израел-Хамас. Войната сега е лишила живота на повече от 30 000 души.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации  ще гласоподава през днешния ден резолюция, обявяваща „ неотложно и трайно преустановяване на огъня “ в Газа. Спонсорираният от Съединени американски щати законопроект има за цел да отбрани цивилните и да даде опция за доставка на филантропична помощ на повече от два милиона палестинци.

Съединени американски щати към този момент постановиха несъгласие на няколко проекторезолюции. Предишен план на законопроекта, споделен по-рано този месец, наблягаше на договорката за заложници в поддръжка на интернационалните старания за преустановяване на огъня. Но новият документ не свързва незабавна пауза с освобождението на заложниците, хванати при офанзивата на 7 октомври.

„ За тази цел “ обаче той недвусмислено би подкрепил дипломатическите старания „ за осигу...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР