Очаква се днес съдът на Европейския съюз да постанови дали

...
Очаква се днес съдът на Европейския съюз да постанови дали
Коментари Харесай

Предстои важно решение за Брекзит днес

Очаква се през днешния ден съдът на Европейския съюз да постанови дали Англия може едностранно да се откаже от своето решение да напусне Европейски Съюз. Междувременно бе доказано, че английският парламент ще гласоподава на следващия ден съглашението с Евросъюза, осведоми Българска национална телевизия.

Съдът на Европейски Съюз би трябвало да се произнесе дали Лондон може едностранно да се откаже от Брекзит. Генералният юрист на съда показа по-рано мнение по въпроса, съгласно което Англия може да спре процеса на Брекзит, без да търси утвърждението на останалите страни членки на Европейски Съюз.

Очакваното решение на Съда ще пристигна ден преди английският парламент да гласоподава дали да одобри контрактуваното от министър-председателя Тереза Мей съглашение за напускането на Европейски Съюз от страна на Англия. Потвърждението за вота се наложи да бъде обещано от " Даунинг стрийт " 10 след изявления в английски медии, че Тереза Мей се отхвърля от гласуването.

Разделението на Острова обаче е налице и бе белязано от демонстрации за и срещу Брекзит. Разделение се усеща и в кабинета. Чуват се прогнози, че депутатите ще отхвърлят съглашението с Брюксел. Ако това се случи, премиерският пост на Тереза Мей е под въпрос.

Сред вероятните сюжети при положение на отменяне на договорката за Брекзит от страна на английския парламент са предварителни избори.
Ако Народното събрание не утвърди съглашението с Евросъюза, до 21 дни Тереза Мей би трябвало да показа ново.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР