Очаква се днес прокуратурата да реши на кого от задържаните

...
Очаква се днес прокуратурата да реши на кого от задържаните
Коментари Харесай

Прокуратурата решава на кого да повдигне обвинение след акцията в Комисията по хазарта

Очаква се през днешния ден прокуратурата да реши на кого от арестуваните при огромната акция в Комисията по хазарта да повдигне обвинявания.

16 души бяха задържани след интервенцията на Спецпрокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Сред тях са част от управлението и редови чиновници.

Началникът на комисията Александър Георгиев разяснява, че не се тормози от ареста си и няма какво да крие.

Това е втора акция на службите в Комисията по
хазарта в границите на седмица като при първата оттова бяха изнесени единствено документи, а част от чиновниците бяха просто разпитани. Поводът е формирано досъдебно произвеждане. Какво тъкмо – от прокуратурата не прецизираха.

Продължава и издирването на предприемача Васил Божков. Издадена е европейска заповед за ареста му, повдигнати са му седем обвинявания.

През целия вчерашен ден прокурори и полиция организираха акция във всички офиси и жилища на Васил Божков, в това число и в резиденцията му в парк Витоша.

Униформени блокираха и офиса на „ Национална Лотария “, по този начин и не стана ясно какво се е случвало вътре.

Самият Божков разяснява пред bTV, че е в чужбина, само че е подготвен да спомага, в случай че го потърсят.

Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че на Божков са повдигнати обвинявания за началник на проведена незаконна група, за насила, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, както и за подбуждане и закононарушение по работа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР