Очаква се днес президентът на САЩ Джо Байдън най-накрая да

...

Коментари Харесай

Байдън: Очаквайте скоро планов | BGNES

Очаква се през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън най-сетне да разгласи кандидатурата си за втори мандат, съобщи Агенция Франс Прес.

" Очаквайте ", сподели Байдън пред кореспонденти в Белия дом.

Нито Белият дом, нито Демократическата партия, нито самият президент са удостоверили, че той ще разгласи това, само че голям брой американски медии, базирайки се на неназовани източници, настояват, че ходът ще бъде изработен през днешния ден.

" Ще ви оповестя напълно скоро ", сподели Байдън пред кореспонденти, когато бе запитан за изказването.

Датата ще се падне тъкмо четири години откакто Байдън разгласи кандидатурата си за изборите през 2020 година, на които победи Доналд Тръмп.

76-годишният Тръмп също към този момент разгласи кандидатурата си за завръщане през 2024 година и е корав любимец за номинация на Републиканската партия, макар че му беше повдигнато наказателно обвиняване и остава под голям брой други следствия по съществени обвинявания.

Днешната стратегия на Байдън включва послание по въпросите на стопанската система в конферентна зала на хотел във Вашингтон.

Макар и да не е предизборно събитие, плануваната тематика - " по какъв начин неговата стратегия за вложения в Америка връща производството, възвръща междинната класа и основава добре платени работни места " - ще бъде в основата на посланието на демократа за 2024 година

Вечерта Байдън и първата дама Джил Байдън ще посетят Мемориала на корейската война във Вашингтон дружно с южнокорейския президент Юн Сук Йол и брачната половинка му. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР