Очаква се днес кризисният щаб да излезе с план за

...
Очаква се днес кризисният щаб да излезе с план за
Коментари Харесай

Кризисният щаб на служебния кабинет ще представи плана за стабилизиране на Булгаргаз

Очаква се през днешния ден спешният щаб да излезе с проект за стабилизиране на " Булгаргаз ". В момента в компанията не доближават близо 1 милиарда лв..

Служебният вицепремиер Христо Алексиев дефинира положението на " Булгаргаз " като един от целите на кабинета дружно с газовата връзка с Гърция.

Алексиев разгласи, че всеки ден инспектори ще наблюдават до каква степен е стигнало строителството на газовата връзка. Според изнесената информация липсва цялата система за ръководство на оборудването и то не може да проработи.



Газовата връзка с Гърция към момента не е подготвена за прилагане, обявиха служебният вицепремиер Христо Алексиев и служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Двамата ревизираха на място оборудването.

Интерконекторът е основен за диверсифицирането на доставките на природен газ в България. 180-километровата тръба ще придвижва газ от северния гръцки град Комотини до Стара Загора и ще се свърже с главния газопровод, по който минава азерски газ до Европа. Идеята за него е отпреди 13 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР