Очаква се днес да е първият по-сериозен тест относно достъпа

...
Очаква се днес да е първият по-сериозен тест относно достъпа
Коментари Харесай

Достъп на депутатите до НС само със зелен сертификат - какви тестове предпочитат

Очаква се през днешния ден да е първият по-сериозен тест по отношение на достъпа на депутатите до Народното събрание. Причината – въвеждането на зеления документ, с цел да стигнат до работното си място.

За да влязат депутатите в Народното събрание имат 2 варианти - да дават зелен документ на входа или негативен тест за ковид - антигенен или PCR. За задачата има 2 мобилни лаборатории.

" До този миг са минали към 30 чиновници на Народното събрание и депутати, няма позитивни. Депутатите могат да се възползват от два типа антигенни проби - със слюнка и със секрет от носоглътката. Предпочитани са тези със слюнка, тъй като няма това неприятно чувство при вземането на теста. Цената е 10 лв. и тя се заплаща единствено от депутатите и техните сътрудници, останалите чиновници на Народното събрание заплащат тестванията от бюджета на Народното събрание ", съобщи в " Денят стартира " Красимира Ангелова, лаборант.



По думите ѝ са обезпечени задоволително проби. Между 15 и 20 минути лишава от регистрацията и самата операция издаването на електронен дигитален документ. Работното време е от понеделник до петък от 7 до 16 часа.

" Възраждане " влезе демонстративно единствено с персоналните си документи в Народното събрание. Лидерът на партията Костадин Костадинов прикани никой да не употребява зелен документ.

Репортер: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР