Очаква се днес Българска аграрна камара и властта да подпишат

...
Очаква се днес Българска аграрна камара и властта да подпишат
Коментари Харесай

Разделение сред земеделските организации – БАК ще подпишат споразумение, а Инициативен комитет продължава протестите

Очаква се през днешния ден Българска земеделска камара и властта да подпишат меморандума, с който да бъдат анулирани митингите. Снощи двете страни финализираха текстовете на съглашението. 

В първата част на документа се съдържат финансовите параметри. Втората част касае законодателни промени с съответни текстове и концепции. Стопанствата ще се разделят на три категории според от площта им и ще получават годишна ставка на декар. Остава сделката най-малките стопанства да не потвърждават загуби за стопанската година. Министърът на земеделието съобщи след срещата, траяла 4 часа нощес, че  всъщност нови неща няма. Днес в 12 ч. му следва среща с представители на две организации, които не престават да стачкуват - „ Обединени аграрни производители " и " Български фермерски съюз ".

„ Няма спомагателни средства за земеделието. Парите се местят от единия джоб в другия “, това декларират от Инициативния комитет за избавяне на българското земеделие и желаят оставката на министър Кирил Вътев поради несправяне с политиката в бранша и умишленото опълчване на сектора.

В своя позиция те изясняват, че няма да спрат митингите, макар че през днешния ден друга част от сътрудниците им земеделци ще подпишат съглашение с властта.

„ Протестите за избавяне на българското земеделие не престават от 12.02.2024 година по места в цялата страна, а на 13.02.2024 година ще се организира огромен митинг пред Министерски съвет в София поради изцяло несправяне с политиката в бранша на сегашния министър Кирил Вътев и умишленото опълчване на сектора “, безапелационни са земеделците.

От 12.02.2024 година митинги ще се проведат на пътя Елхово-Лесово, на интернационалния път Плевен-Оряхово, на Петолъчката, на пътя Варна-Бургас на изхода на Варна, край Долни Богров, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Екзохи, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, Гюешево и други.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР