Очаква се днес американският президент Джо Байдън да се обяви

...
Очаква се днес американският президент Джо Байдън да се обяви
Коментари Харесай

В очакване Байдън да се обяви замразяване на федералния данък за горивата

Очаква се през днешния ден американският президент Джо Байдън да се разгласи за краткотрайно прекъсване на облагането с федерален налог от 18,4 цента на галон (около 3,78 литра - бел. р.) върху горивата. Това заяви Ройтерс, базирайки се на източник.

Байдън съобщи в понеделник, че обмисля дали да призове за краткотрайна анулация на налога, защото Съединени американски щати се борят с покачващите се цени на горивата и инфлацията. Идеята е изправена пред забележителна съпротива в Конгреса, в това число измежду доста от демократите. По-рано за проекта заяви електронното издание " Пънчбол нюс ".

Запитани за коментар по тематиката, от Белият дом обявиха, че президентът ще изрази позицията си за цените на горивата през днешния ден.

Високите цени на бензина съставляват забележителен политически проблем за Байдън и демократите в Конгреса, до момента в който се борят да запазят контрола си над висшия орган на законодателната власт на междинните избори през ноември.

Администрацията на Байдън употребява голям брой механизми в опита си да намали цените на бензиноколонките, в това число рекордно освобождение на нефт от стратегическите запаси, ограничение на разпоредбите за произвеждане на лятно гориво и склоняване на огромните производителки от петролния картел ОПЕК да усилят добива.

По-рано през месеца цените по американските бензиностанции за първи път доближиха приблизително над 5 $ за галон, оповести Американската автомобилна асоциация (ААА). Въпреки това данните, които поправят инфлацията, сочат че междинната стойност на горивата в Съединени американски щати към момента е под максимума си от към 5,41 $ за галон, доближат през юни 2008 година, съгласно американското енергийно министерство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР