Очаква се днес, 11-ти май, президентът Румен Радев да назначи

...
Очаква се днес, 11-ти май, президентът Румен Радев да назначи
Коментари Харесай

Кои имена се спрягат за служебния кабинет?

Очаква се през днешния ден, 11-ти май, президентът Румен Радев да назначи и да разпусне 45-ото Народно заседание , предава БГНЕС. Това ще стане с два обособени указа, които президентът би трябвало да издаде. Най-вероятно, повече съвещания на Народното събрание няма да има, а управлението ще реши дали най-краткотрайното Народно заседание би трябвало да бъде закрито тържествено.
Според спекулации в медиите, служебното държавно управление ще бъде управлявано от секретаря по защита на президента и негов непосредствен сподвижник - военачалник Стефан Янев . Той към този момент беше участник в първия длъжностен кабинет на президента. Тогава оглавяваше министерството на защитата, само че в действителност беше „ мощният човек “ в държавното управление на проф. Огнян Герджиков.
 Бивш парламентарен арбитър: При длъжностен кабинет мораториумът стопира да работи Бивш парламентарен арбитър: При длъжностен кабинет мораториумът стопира да работи
Като извънредно жестоко посягане върху конституционни пълномощия на конституционно основани органи дефинира някогашният конституционе...
За министър на вътрешните работи се спряга Бойко Рашков. Той е някогашен шеф на Националната следствена работа и заместник-министър на правораздаването в държавното управление на тройната коалиция в интервала 2008-2009 година Министерството на защитата най-вероятно ще бъде поето от Николай Цонев, който към този момент ръководеше военното ведомство през 2008-2009 година Той стана прочут след акция на прокуратурата, осъществена на връх Разпети петък. Тогава той беше разгласен от прокурора Роман Василев като „ безспорен нарушител “.
Гълъб Донев и Николай Денков , които бяха министри в първото служебно държавно управление на Радев, се чака да се завърнат в общественото и просветното министерство, надлежно. Бившият длъжностен министър в кабинета на Марин Райков Асен Василев ще поеме стопански сектор. Там компания ще му прави Кирил Петков. Двамата са работили по различен документ за икономическите ограничения в изискванията на пандемия.
Президентът Румен Радев разгласи, че ще включи и министри от Българска социалистическа партия. Това стана в деня, когато връчи мандата за държавно управление на водача на левицата Корнелия Нинова. В публичното пространство се завъртя името на Янаки Стоилов, който може да поеме правосъдното министерство. Нинова отхвърли да разяснява каквито и да било имена на бъдещи министри, завявайки, че това е прерогатив на президента.
Това ще бъде второто служебно държавно управление на президента Румен Радев. Първото той назначи безусловно дни след встъпването си в служба като държавен глава при започване на 2017 година Сега той още веднъж сформира подобен кабинет броени месеци преди президентските избори, на които той ще се бори за втори мандат. От началото на измененията в страната ни е имало общо четири служебни кабинета , без да броим този, който ще бъде препоръчан през днешния ден от президента Радев.
 Българска социалистическа партия: Не е работа на длъжностен кабинет да дефинира изборното законодателство Българска социалистическа партия: Не е работа на длъжностен кабинет да дефинира изборното законодателство
От името на Българска социалистическа партия заявяваме, че не е работа на служебния кабинет да взема решение въпроси с изборното законодателство. Това сподели на пресконферен...
Първият длъжностен кабинет е управляван от Ренета Инджова и ръководи страната от есента на 1994 година до началото на 1995 година Този кабинет е назначен от първия демократично определен президента на България Желю Желев. Инджова е и първата и единствена досега жена министър-председател.
Вторият длъжностен кабинет е на дипломата Марин Райков, назначен през 2013 година от президента Румен Радев. Това стана единствено броени седмици преди приключването на мандата на първия кабинет на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов.
Третото служебно държавно управление бе управлявано от юриста конституционалист проф. Георги Близнашки през лятото и есента на 2014 година Четвъртото бе назначено от президента Радев. Служебен премиера бе проф. Огнян Герджиков.
Най-важната функционалност на служебния кабинет е подготвянето на почтени и свободни избори. То също по този начин не може да прави актуализация на бюджета и да тегли външни заеми.
 Орешарски загатна, че не е податлив да взе участие в длъжностен кабинет Орешарски загатна, че не е податлив да взе участие в длъжностен кабинет
Пламен Орешарски разяснява възможното му заставане на поста длъжностен финансов министър или длъжностен министър председател като хипотези. Той обаче...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР