Очаква се директорът на ЦРУ Уилям Бърнс да пътува до

...
Очаква се директорът на ЦРУ Уилям Бърнс да пътува до
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс ще се върне в Близкия изток за нови преговори за заложници в Израел

Очаква се шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс да пътува до Кайро, Египет, този уикенд за нов кръг от договаряния за заложници с висши чиновници от Египет, Катар и Израел, многочислени източници в Съединени американски щати и района, осведомени с планирането, споделиха за CBS News.

Преговорите бележат последното изпитание за реализиране на договорка, която остава неуловима от месеци. Американски чиновници упорстват за шестседмично преустановяване на огъня, което би разрешило поетапно освобождение на заложници и съпътстващо освобождение на палестински пандизчии от израелските затвори, дружно с други условия, в това число прилив на филантропична помощ в Газа.

Последният кръг следва под напрежение диалог сред президента Джо Байдън и премиера Бенямин Нетаняху в четвъртък, по време на който президентът настоя за неотложно преустановяване на огъня, което ще проправи пътя за по-широко съглашение.

Окт. 7 офанзиви, когато хиляди бойци на Хамас нахлуха над южната граница на Израел, убивайки 1200 души и отвличайки 250 други. Има п...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР