Очаква се депутатите да приемат окончателно промените в Закона за

...
Очаква се депутатите да приемат окончателно промените в Закона за
Коментари Харесай

Осем министри са поканени на парламентарен контрол

Очаква се депутатите да одобряват дефинитивно измененията в Закона за силата от възобновими енергийни източници.

В дневния ред на Народното събрание е включен и парламентарен надзор с присъединяване на 8 министри.

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на седем въпроса по отношение на положението на пътищата у нас, ремонтите на пътищата в избрани сектори, проблеми с водоподаването на питейна вода в град Буковец и др.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на два въпроса по отношение на отчасти построени канализации за отпадъчни води в селата Мъглен и Карагеоргиево, както и по отношение на противозаконни сметища в община Белене.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса по отношение на сигнал за обособяване и отдаване на концесия на дивечовъдни сектори, които са в териториалния обсег на Северноцентрално държавно дружество Търговско предприятие Директива за птиците Държавно горско стопанство “Сеслав ”, както и по отношение на инспекции на сигнали са престъпления и корупционни покупко-продажби със аграрни земи - Горски фонд на територията на община Белово.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на два въпроса по отношение на осъществяване на Закона за физическото образование и спорта, както и по отношение на мултифункционална спортна зала в град Плевен.

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще отговори на два въпроса по отношение на вероятен спор на ползи при реализацията на Рамково съглашение сред МО и обединяването “Български безпилотни летателни системи ”, както и по отношение на придобиване на нови западни противокорабни ракетни батареи.

Галин Цоков, министър на образованието и науката ще отговори на четири въпроса по отношение на поддръжка от МОН за надарени възпитаници при присъединяване в национални интернационалните олимпиади, активността на работна група “Езикова интеграция ” в МОН и др.

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков ще отговори на четири въпроса по отношение на продажба на “Вилата на шефа ” - част от болница “Света Петка Българска ” във Велинград, въвеждане на електронни предписания и др.

Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика ще отговори на два въпроса по отношение на изискванията на живот в Дим за остарели хора “Гергана ” в град Враца, както и по отношение на обмисляне на ограничения за “подкрепена претовареност ” в Националния проект за деяние по заетостта за 2023 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР