Очаква се да бъде назначена експертиза, за да се установи

...
Очаква се да бъде назначена експертиза, за да се установи
Коментари Харесай

Назначават експертиза за стойността на обира в ателието на Ставри Калинов

Очаква се да бъде назначена експертиза, с цел да се откри цената на грабежа от ателието на Ставри Калинов. Това заяви за Actualno.com районният прокурор на София - Радослав Димов във връзка обира в работилницата на статуя, случил се преди към седмица. Разследването все още е в доста ранен стадий и заради тази причина не могат да бъдат предоставени детайлности.
Засега е ясно, че са откраднати 20 бронзови статуи, няколкостотин други творби, представляващи дребни заготовки, съхранявани в работните пространства. От ателието липсват също една машина за произвеждане на ток, един ъглошлайф, три или четири бормашини, компресор за въздух, бензинова резачка и микровълнова печка. Това е декларирал, като откраднато, Ставри Калинов пред полицията.
Самият той не е доста сигурен какво тъкмо е имало в халетата, защото творбите му са складирани там от доста време. По същата причина Калинов не може да уточни и приблизителната обща стойност на изчезналите движимости и по тази причина следва да бъде назначена експертиза, уточни Радослав Димов.
В умозаключение той посочи, че към този момент обвиняване не повдигнато против никого и главната версия, върху която работят проверяващите от Столична дирекция на вътрешните работи, е грабеж от по този начин наречените " скрападжии ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР