Очаква се броят на жертвите на наводненията в Източна Либия

...
Очаква се броят на жертвите на наводненията в Източна Либия
Коментари Харесай

„Бедствие с епични размери”: 10 000 изчезнали след наводненията в Либия

Очаква се броят на жертвите на наводненията в Източна Либия да нарасне фрапантно, а 10 000 души се водят за изчезнали, предизвести Червеният кръст.
Длъжностни лица в страната оповестиха, че минимум 150 души са починали при неочакваните наводнения в неделя следобяд, откакто бурята „ Даниел ” връхлетя Средиземноморието, заливайки България, Гърция и Турция.
Хиляди жертви на бурята „ Даниел ” в Либия (ВИДЕО)
Според Тамер Рамадан от Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК) действителният брой на жертвите евентуално е неведнъж по-висок, съобщи Агенция Франс Прес.
„ Нашите екипи на място към момента вършат оценка, само че от това, което виждаме, и от новините, които идват до нас, броят на жертвите е голям ”, сподели той пред кореспонденти в Женева посредством видеовръзка от Тунис.
Независими източници бяха съобщили на МФЧК, че броят на оповестените за изчезнали лица „ до момента е достигнал 10 000 души ”. „ Хуманитарните потребности са доста повече от опциите на Либийския червен полумесец и даже от опциите на държавното управление ”, сподели Рамадан.
Говорителката на Световната здравна организация Маргарет Харис дефинира обстановката в Либия като „ злополучие с епични размери ”.
Експертите дефинираха бурята „ Даниел ”, която през последните дни лиши живота на минимум 27 души, когато засегна елементи от България, Гърция и Турция, като „ рискова във връзка с количеството вода, паднало в границите на 24 часа ”.
В Източна Либия бурята засегна изключително мощно крайбрежния град Джабал ал-Ахдар, както и Бенгази, където беше разгласен комендантски час и учебните заведения бяха затворени за няколко дни.
Междувременно, Световната метеорологична организация (СМО) към Организация на обединените нации разказа по какъв начин „ цели квартали ” в Дерна са изчезнали, а жителите им са били „ отнесени от водата, откакто два остарели язовира са се срутили, което е направило обстановката пагубна и неконтролируема ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР