Очаква се броят им да нараснеИскат ДНК от роднини на

...
Очаква се броят им да нараснеИскат ДНК от роднини на
Коментари Харесай

Над 90 жертви на пожарите на остров Мауи

Очаква се броят им да нарасне
Искат ДНК от родственици на изчезнали

Жертвите на горските пожари на хавайския остров Мауи доближиха 93, като губернаторът на щата Хаваи Джош Грийн предизвести, че се чака броят им да нарасне, съобщи Ройтерс.

Това трансформира бедствието в най-смъртоносния горски пожар в Съединени американски щати през последните над 100 години, задминал пожара в Северна Калифорния през 2018 година, в който починаха 85 души.

Стотици хора към момента са в неопределеност на Мауи. Съобщава се и за над 2000 развалени или унищожени от пламъците здания.
Спасителните екипи употребяват брадви и кучета, с цел да претърсят овъглените остатъци от парцели. Разрушените домове се маркират с оранжев Х за в началото претършуване и с HR, в случай че са открити човешки остатъци.

Властите приканват хората с изчезнали родственици да дадат ДНК проби, с цел да оказват помощ за идентифицирането на жертвите.
Началникът на полицията в Мауи Джон Пелетие описа, че пожарът е разтопил железни структури, заради което е извънредно мъчно да се разпознаят останките.

Най-малко два други пожара са горели в Мауи, само че към този момент не се оповестява за смъртни случаи - в южната част на вулканичния остров и в планинската част във вътрешността.

Четвърти пожар лумна в петък вечерта в Каанапали - крайбрежна общественост в Западен Мауи, северно от изгорелия град Лахайна, само че бе сподавен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР