Очаква се британското правителство да предложи провеждане на избори на

...
Очаква се британското правителство да предложи провеждане на избори на
Коментари Харесай

Джонсън заплаши с избори при ново отлагане на Брекзит

Очаква се английското държавно управление да предложи осъществяване на избори на 14 октомври, с цел да гарантиране овакантяване на Европейския съюз, заяви източник от кабинета. Борис Джонсън разгласи, че при никакви условия няма да има ново отсрочване на Брекзит и загатна, че в случай че депутатите се опитат да му попречат, може да бъде заставен да свика избори.

 © БГНЕС
В изказване довечера, министър председателят изрази убеденост, че възможностите за реализиране на договорка с Европейския съюз са нарастнали, само че договарящите би трябвало да бъдат оставени да си свършат работата. Думите му бяха предизвестие към депутатите в навечерието на първото им съвещание след лятната почивка.

Очаква се на следващия ден опозицията и съперниците на Джонсън измежду консерваторите да опитат да блокират със закон опцията за излизане без договорка и да се стигне до ново отсрочване. Джонсън се зарече да не допусне това.
Борис Джонсън, министър - ръководител на Англия: Да покажем в Брюксел, че сме единни в нашата цел. Депутатите би трябвало да гласоподават с държавното управление, против безсмисленото отсрочване на Корбин. Искам всички да знаят - при никакви условия аз не бих изискал отсрочване от Брюксел. Напускаме на 31 октомври, без " в случай че " и " само че ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР