Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви, че Великобритания

...
Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви, че Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания се готви да увеличи броя на ядрените си ракети

Очаква се английският министър председател Борис Джонсън да разгласи, че Англия ще усили броя на нуклеарните бойни глави, които има право да съхранява, с " повече от 40% ". Това оповестява " Дойче Веле ", като цитира изявления в английските медии, съобщи БГНЕС.
" Даунинг Стрийт " разгласи, че Джонсън ще оповести констатациите от отчет за защитата, сигурността и външната политика на страната във вторник (16 март), който ще дефинира линията на държавното управление за идващото десетилетие.
 Подводниците на Съединени американски щати с нов вид нуклеарни бойни глави, Русия е разтревожена Подводниците на Съединени американски щати с нов вид нуклеарни бойни глави, Русия е разтревожена
Американски подводници от Военноморски сили бяха оборудвани с нов модел нуклеарни бойни глави с дребна мощ, оповестява CNN. Според Пентагона това нама...
Според вестниците The Guardian и The Sun, които са създали информация с документа от 100 страници, държавното управление възнамерява да усили оптималния брой бойни глави, които страната има право да съхранява на 260, откакто се е заело да понижи арсенала си на 180 бойни глави доникъде на това десетилетие. " Даунинг Стрийт " се базира на " възходяща гледка от софтуерни и доктринални закани ", с цел да оправдае тази смяна, невиждана след Студената война.
Докладът предизвестява за " реалистичната опция " терористична група " да успее да предприеме ХБРЯ офанзива [химическа, биологична, радиологична или ядрена] до 2030 година ", само че също по този начин против " дейната опасност " и " систематичното предизвикателство ", което съставляват Русия и Китай.
" Минималното, надеждно и без значение нуклеарно възпиращо средство, предоставено на защитата на НАТО е от значително значение за гарантиране на нашата сигурност ", изяснява отчетът.
Тази смяна съответствува с решението на Лондон да се нарежда след Брекзит като неизбежна мощ на интернационалната сцена, съгласно концепцията за " Глобална Англия ". Промяната " нарушава уговорките, които Лондон пое в границите на контракта за неразпространение на нуклеарното оръжие ", денонсира ICAN (Международната акция за унищожаване на нуклеарните оръжия) в изказване в понеделник.
 Разкриха размера на нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати Разкриха размера на нуклеарния боеприпас на Съединени американски щати
Разкриха размера на нуклеарния боеприпас на Съединените щати, написа Риа новости. Вашингтон разполага с общо 3800 нуклеарни бойни глави. От тях о...
" Решението на Англия да усили запасите си от оръжия за всеобщо заличаване в разгара на пандемията е безконтролно, рисково и нарушава интернационалното право ", счита Беатрис Фин, шеф на тази неправителствена организация.
Групата " Кампания за нуклеарно разоръжаване " (CND) преглежда тази самодейност като " първа стъпка към нова конкуренция за нуклеарно въоръжение ", наричайки я " голяма провокация на международната сцена ".
" Тъй като светът се бори с пандемичния и климатичен безпорядък, необикновено е, че нашето държавно управление избира да усили английския нуклеарен боеприпас ", акцентира основният секретар на организацията Кейт Хъдсън, за която " подклаждането на световното напрежение и пропиляването на ресурсите е метод безконтролен и евентуално пагубен ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР