Очаква се британският министър-председател да поиска от президента на САЩ

...
Очаква се британският министър-председател да поиска от президента на САЩ
Коментари Харесай

Великобритания ще окаже натиск над САЩ за по-късно изтегляне от Афганистан |

Очаква се английският министър-председател да изиска от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да задържи американските сили в Афганистан след първичния краен период за евакуиране - 31 август, с цел да може да продължи евакуацията на хора от превзетата от талибаните страна.

Борис Джонсън ще насочи настояването си на изключителната среща на международните водачи от Г-7, която ще се състои във вторник, оповестява Би Би Си.

Хиляди хора се тълпят край летището в Кабул, надявайки се да се избавят от върналите се на власт след 20 години талибани. До обстановката се стигна след изтеглянето на американските и съюзническите войски. Това се случи, откакто на 8 юли Байдън разгласи, че американските елементи ще напуснат до 31 август.

Сега президентът споделя, че се водят диалози за удължение на крайния период, само че че " нашата вяра е, че няма да би трябвало да го създадем ".

Американските бойци са отделили периметър към интернационалното летище " Хамид Карзай ", с цел да обезпечат осъществяването на полетите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР