Очаква се бета-версията на HarmonyOS NEXT да бъде пусната на

...
Очаква се бета-версията на HarmonyOS NEXT да бъде пусната на
Коментари Харесай

Huawei ще пусне HarmonyOS NEXT без Android през септември

Очаква се бета-версията на HarmonyOS NEXT да бъде пусната на конференцията за разработчици на Huawei през юни, което ще бъде значим крайъгълен камък за фирмената операционна система на компанията. Въпреки че формалните детайлности към момента са в загадка, неотдавнашен теч на информация допуска по-широко разпространяване за другите категории устройства през септември.

Типстърът Digital Chat Station оповестява данни по отношение на вътрешните проекти за септемврийския анонс на HarmonyOS NEXT, като съвместимостта с „ флагмани всичко в едно, сгъваеми флагмани, телефони от междинен клас, таблети и смарт часовници “ се чака през втората половина на 2024 г. 

Флагманът моноблок, упоменат в инфотеча, евентуално се отнася до идната серия Huawei Mate 70, която, въз основа на предходни данни, се чака да бъде пусната при започване на септември.

Технически, с HarmonyOS NEXT, Huawei изцяло се  отдалечава от Android. Той напълно изоставя обичайна кодова база Android Open Source Project (AOSP) и разчита напълно на ядрото Hongmeng и систематичните приложения, създадени от Huawei, което го прави несъответстващ с Android-приложенията.

Въпреки тази смяна, Huawei съумя да убеди хиляди компании и институции да разработят лични приложения за HarmonyOS NEXT. Компанията разгласи, че към този момент са създадени повече от 4000 фирмени приложения за новата операционна система, като предстоят още. Тези приложения покриват разнообразни категории като навигация, вести, финанси и игри.

Официалната цел на Huawei е да разполага с 5000 лични приложения до края на 2024 година, като дълготрайната визия за постигане е 500 000 и тя ще зависи значително от приемането на платформата от страна на разработчиците на приложения и опита им с новата екосистема.

Датата през септември демонстрира упорит проект за внедряване на Huawei. Остава да забележим дали новата HarmonyOS може да се утвърди като жизнеспособна опция на пазара на мобилните операционни системи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР