Очаква се администрацията на Байдън скоро да вземе решение дали

...
Очаква се администрацията на Байдън скоро да вземе решение дали
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за спорния проект за нефтени сондажи Willow в Аляска

Очаква се администрацията на Байдън скоро да вземе решение дали да утвърди противоречивия план Willow в Аляска.

Мащабният план на ConocoPhillips за сондиране на петрол Willow в Северния скат на Аляска минава през процеса на утвърждение от страна на администрацията в продължение на месеци, което ненадейно провокира протест на онлайн интензивността против него, в това число над един милион писма, написани до Белия дом в символ на митинг против плана, и петиция в Change. org с над 2,9 милиона подписа, оповестява CNN.

Ето какво би трябвало да знаете за плана Willow.

Какво съставлява планът Willow?

Предложеният от КонокоФилипс план Willow е огромно и траяло десетилетия начинание за сондиране на петрол на Северния скат на Аляска в Националния петролен резерват, който е благосъстоятелност на федералното държавно управление.

Районът, в който е плануван планът, съдържа до 600 милиона барела нефт. Този нефт ще доближи до пазара след години, защото планът към момента не е построен.

Кой поддържа плана Willow?

Законодателите на щата настояват, че планът ще сътвори работни места, ще подтиква локалното произвеждане на сила и ще понижи зависимостта на страната от задграничен нефт. И тримата законодатели от двупартийната делегация на Аляска се срещнаха с президента Джо Байдън и неговите висши съветници на 3 март, като приканиха президента и неговата администрация да одобрят плана.

Коалиция от групи на коренното население на Аляска в Северния скат също поддържа плана, като твърди, че той би могъл да бъде по този начин нужният нов източник на доходи за района и да финансира услуги, в това число обучение и опазване на здравето.

" Уилоу дава опция да продължим вложенията в общностите ", споделя пред CNN Нагрук Харчарек, ръководител на групата за отбрана на ползите на арктическите инупиати. " Без тези пари и доходи ние сме подвластни от страната и федералните управляващи. "

Кой се опълчва на плана Willow?

Други коренни поданици на Аляска, живеещи по-близо до планувания план, в това число градски чиновници и членове на племената в индианското село Нуиксът, са мощно обезпокоени от въздействието на огромното петролно находище върху здравето и околната среда.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР